De John Blankenstein Foundation bestond vrijdag 18 december alweer 12 jaar. 12 jaar geleden richtte Karin Blankenstein, samen met Jip van Leeuwen en Henk Gregoire (wie ons een aantal jaar geleden helaas ontvallen is) op 18 december 2008 de John Blankenstein Foundation op. Een stichting die de LHBT-acceptatie binnen de sport meer op gang moest brengen en inmiddels veel meer bespreekbaar heeft gemaakt.

Vanuit dit drietal zijn inmiddels veel meer vrijwilligers aangesloten en was de borrel met bestuursleden en vrijwilligers in totaal met 13 personen (+2 vrijwilligers die helaas niet aanwezig konden zijn). In het afgelopen jaar werden daarmee nog 39 workshops gegeven, veelal online. Een aantal waar de John Blankenstein Foundation in de beginjaren alleen maar van kon dromen. Na veel lobbywerk in de beginjaren en lokale workshops zijn we inmiddels bij alle betaald voetbalclubs langs geweest en ook in veel andere sporten actief geweest als basketbal, korfbal, handbal en hockey. Er had niet gedroomd kunnen worden van dit succes met onder meer de Alliantiegelijkspelen en inmiddels een naam te hebben dat bij zoveel sportbonden en mensen bekend is. Langzaam wordt sporten zo daadwerkelijk inclusief voor iedereen en worden sportverenigingen, bestuurders, gemeentes, coaches en andere sporters meer bewust van het belang hiervan en dat dit nog altijd niet vanzelfsprekend is voor veel LHBTI+-sporters.

Na een mooie speech van de voorzitter werd er geproost en een pubquiz gespeeld. De nieuwe vrijwilligers leerde veel over de geschiedenis van de JBF, LHBTI+-vlaggen, andere sporten, algemene kennis en feitjes over het jaar 2020. Een gezellig online samenzijn waar natuurlijk ook werd uitgesproken hoe het samenzijn dit jaar werd gemist. Met veel trots werd nogmaals geproost, anekdotes gedeeld over de eerste jaren en de succesvolle jaren die daarop volgde. De alltogetherchallenge van vorige week met de shirtjes bij Telstar en veel zichtbaarheid, in het gehele betaalde voetbal en in de media, is daarvan de kroon op ons werk van de afgelopen jaren. Tegelijkertijd geeft het ons de energie om nog lang door te gaan om te strijden voor een sportwereld dat daadwerkelijk overal inclusief is! We bedanken al onze samenwerkingspartners, volgers en alle sporters voor de prettige samenwerking en wensen iedereen gezonde, fijne feestdagen. We hopen in 2021 elkaar weer op of rond het sportveld te mogen begroeten!