Workshop “Sport voor iedereen. Diversiteit in onze club”

De John Blankenstein Foundation verzorgt al ruim tien jaar workshops in de sportsector om sporters en hun directe omgeving meer bewust te maken van hoe in de sport kan
worden toegewerkt naar een inclusieve omgeving voor LHBTI+ers. Een thema waar op sportverenigingen gelukkig steeds meer over wordt gesproken.

De workshop is een interactieve bijeenkomst waarin aan de hand van praktische werkvormen ervaringen worden gedeeld en meer begrip wordt opgedaan over seksuele voorkeur en van mechanismen van insluiting en uitsluiting in de sport. Altijd staat ook een ervaringsverhaal van een LHBTI+ (top-)sporter centraal.

Het doel van de workshops is dat deelnemers concrete handvatten worden geboden waarmee ze zelf in staat zijn om op een proactieve wijze uitsluiting en discriminatie te herkennen en toe te werken naar inclusie. Hiermee kan iedereen zelf bijdragen aan een positieve sociale norm en een veilig(er) sportklimaat binnen de club.

Uit onze ervaring weten we dat dit bijdraagt aan inclusie op breder terrein, het sportplezier en de vooral ook de prestaties binnen de lijnen!
De workshops worden aangeboden onder andere aan spelers en teams, trainers/coaches en andere begeleiders, bestuurders en ouders van sporters.

Workshop aanvragen    Vertrouwelijk gesprek aanvragen

    De JBF wil graag een veilige plek bieden aan (prof) sporters die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek over hun geaardheid, uitsluiting of andere situaties gerelateerd aan diversiteit en inclusie.

    Wij zijn onafhankelijk en hebben binnen ons team veel kennis en ervaring in huis op het gebied van LHBTi+, diversiteit en inclusie binnen de (top)sport.

    Praten over je gevoelens helpt altijd! Als je behoefte hebt aan een vertrouwelijk gesprek, dan ben je welkom bij ons.
    Je kan contact zoeken via deze link.