Afgelopen week sloot de provincie Friesland zich als laatste aan als regenboogprovincie. Hiermee zorgen ze voor inclusief LHBT+ beleid in de provincie Friesland en hijsen zij in het vervolg de regenboogvlag op coming out day (11 oktober).

De John Blankenstein Foundation merkte onmiddellijk dat sportopleidingen en sportverenigingen in Friesland woord bij daad voegde. Hierdoor lopen de aanvragen voor workshops op opleidingen en verenigingen in Friesland goed. Vorige week heeft de eerste online workshop vanuit de JBF al plaatsgevonden in Friesland en er staan de komende weken nog 5 workshops in Friesland gepland.

De reacties van deelnemers waren erg lovend: “De workshop heeft ons veel geleerd en was erg interactief”, “Het was eens een ander onderwerp en het was leuk om hierover met elkaar in discussie te gaan” en “De workshop zorgde er echt voor dat ik hierover ging nadenken, ik had hier nog niet eerder bij stilgestaan”. De John Blankenstein Foundation heeft meer handvatten meegegeven zodat de deelnemers hier in de toekomst aan de slag mee blijven en stil bij blijven staan.

Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? En ben jij lid van een sportvereniging, een opleiding in de sport, of een beleidsmaker bij de gemeente/provincie en wil je ook bijdragen een meer inclusiviteit en veiligheid voor LHBT+ sporters? Schroom dan niet en neem contact met ons op! We kijken dan samen met u wat wij bij u in de sportopleiding, sportvereniging, gemeente of provincie op maat kunnen betekenen.