Leerlingen van het CIOS Heerenveen hadden op vrijdag 15 mei de primeur. De allereerste online workshop van de John Blankenstein Foundation.

Nadat het land in een intelligente lockdown ging, betekende dat veel activiteiten van de John Blankenstein Foundation ook niet meer door konden gaan. Een heleboel workshops moesten tot nader orde worden uitgesteld. Om toch niet helemaal stil te komen staan en met de tijd mee te gaan, werd er contact gezocht met het CIOS Heerenveen om te onderzoeken of de workshop ook online kon worden gegeven.

Daarop zijn workshopleiders Thijs de Greeff en Casper Boom aan de slag gegaan en hebben met uitstekende medewerking van CIOS docent √©n korfbalinternational Jelmer Jonker alle voorbereidingen gedaan. Vrijdag 15 mei was het zover. Veertien gemotiveerde leerlingen kregen een online workshop waarbij er ingegaan is op diverse thema’s die diversiteit en inclusiviteit in de sport kunnen bevorderen. Daarbij werd ook nadrukkelijk ingezoomd op de rol van de student als toekomstig professional.
Er ontstonden mooie gesprekken en discussies waarbij de studenten heel betrokken, open en eerlijk waren.

Waar vooraf er een lichte vrees was of en hoe een online workshop zou aanslaan, bleek deze vrees onterecht. Er werd goed meegedaan, er was veel ruimte voor dialoog en interactie. Net als bij een workshop die op locatie gegeven wordt. Al met al een hele nuttige en positieve middag, zeker voor herhaling vatbaar.

De John Blankenstein Foundation heeft weer een nieuwe tool aan haar arsenaal toegevoegd! Schroom daarom niet om ook in deze tijden een aanvraag bij ons te doen!