Wat een weken hebben we achter de rug. We moeten er nog steeds een beetje van bijkomen. De mededeling van de KNVB om in het betaalde voetbal te stoppen met het laten dragen van de OneLove-aanvoerdersbanden, kwam voor ons onverwacht en zorgde voor teleurstelling. In de voetbalwereld is nog een wereld te winnen op het gebied van seksuele diversiteit. Sterker nog: de situatie gaat de laatste tijd eerder de slechte kant op dan de goede. Daarom is het volgens ons, en ook andere partijen die zich actief inzetten op dit vlak, juist nu nodig aandacht te vragen.

Gelukkig staan we daarin niet alleen. De Avondshow met Arjen Lubach besteedde twee weken geleden uitgebreid aandacht aan het onderwerp en dat hebben we geweten. De speciaal ontworpen aanvoerdersband in de traditionele regenboogkleuren, met daarop de tekst #WatLaf, werd ruim 3600 keer besteld. Lubach en zijn redactieteam stellen de opbrengst van 14.172,74 euro volledig ten goede aan onze stichting, “zodat de John Blankenstein Foundation de donaties snel kan inzetten bij hun geweldige werkzaamheden en de acceptatie van lhbti’ers in de sport verder kan vergroten”, aldus producent Human Factor TV.

Dit gebaar waarderen we enorm en het raakt ons. We zijn niet alleen Lubach en zijn team dankbaar, maar ook de mensen die de moeite namen een of meerdere aanvoerdersbanden te bestellen of ons steunden door de voorbije weken een donatie aan ons te doen. Ook dat gebeurde namelijk veel. Het sterkt ons in het idee dat wij niet de enigen zijn die dit onderwerp belangrijk vinden. Dat wisten we wel, maar het is soms erg prettig om dat onderstreept te zien. Het motiveert ons om de schouders er nog meer onder te zetten en door te gaan. Net zolang totdat iedereen vrijuit kan sporten en het er niet meer toe doet op wie je valt of verliefd wordt. Daarbij hebben we iedereen nodig: de KNVB, de clubs, bestuurders, leiders/trainers, spelers, supporters, ouders en vrijwilligers. Iedereen kan helpen het verschil te maken.

De John Blankenstein Foundation bestaat uit een groep van ruim twintig vrijwilligers. Steun en versterking kunnen we altijd gebruiken! Voor meer informatie zie: https://www.johnblankensteinfoundation.nl/

Bestuur John Blankenstein Foundation