Maandag middag 15 mei mocht onze Beau als workshopleider van de JBF naar het Fontys in Tilburg. De Foundation was gevraagd om hier een workshop te verzorgen voor de Sport Economie en Communicatie studenten. Zo’n 20 tweedejaars studenten en een paar leraren waren bij elkaar gekomen om de workshop bij te wonen. De workshop was onderdeel van een reeks inspiratie sessies die de opleiding aanbiedt aan haar studenten. De sessies focussen op het persoonlijk verhaal en de ervaringen van experts.
Tijdens de workshop is er aandacht besteedt aan de afkorting LHBTI+ en de betekenis van de letters. Daarnaast zijn de studenten bezig geweest met het bestaan en de impact van vooroordelen. Hierbij zijn de video’s gebruikt en is de ijsberg gebruikt als metafoor voor zichtbare en onzichtbare verschillen. Een voorbeeld hiervan was toen een student Beau vroeg wat diens vriendin ergens van vindt, toen bleek dat Beau een vriend heeft, was dit gelijk een confrontatie met vooroordelen en aannames.
Beau heeft diens verhaal gedeeld als non-binaire sporter, dit leek impact te maken op de studenten en leidde tot veel vragen. Achteraf waren ook de leraren erg enthousiast over de sessie en gaven zij aan dat dit een waardevolle toevoeging was aan de reeks inspiratiesessies.