Maandag 31 januari was het zover: de première van de samenwerking van de JBF met STOOK producties, op het MBO Rijnland in Leiden. STOOK is opgericht door de acteurs Sem Klarenbeek en Jeroen Dekkers. Zij brengen hun voorstelling ‘t Is Stil Aan De Overkant’ vanaf nu ook binnen de workshop ‘sport voor iedereen’ van de JBF. Deze combinatie workshop is eenvoudig via deze website aan te vragen en kan op basis van beschikbaarheid van de acteurs worden toegezegd, met een maximum van 2 voorstellingen per dag. De JBF workshop is gratis voor zover er budget beschikbaar is vanuit de Alliantie Gelijkspelen. Aan de voorstelling van STOOK zijn extra kosten verbonden, op te vragen bij de aanvraag.

Hieronder een recensie van het MBO Rijnland:

We vonden het echt een meerwaarde voor onze studenten om ze deze workshop te laten volgen en we zouden het ontzettend mooi vinden als deze samenwerking duurzaam kan worden. Jeroen en Sem van STOOK hebben een toneelstuk neergezet waarbij onze studenten erg geboeid en aandachtig zaten te kijken. We hebben veel voetballende studenten, dit in combinatie met het thema sloeg erg aan. Het staat erg dicht bij ze. De taal die Jeroen en Sem gebruikten tijdens het toneelstuk was erg passend bij onze studenten. Mooi hoe voor, tijdens het na het toneelstuk Paul Martin Raspe en Querijn Hensen het gesprek met de studenten hierover aan gingen. Het toneelstuk had hierin wel echt een meerwaarde vonden wij. Er werd tijdens de gesprekken een veilige situatie gecreëerd waarin studenten zich durfden te uiten.

Nogmaals hartelijk dank!

Ingrid Serlier, Docent / BPV coördinator Sport en Bewegen

Mede namens,
Monique Barlentoo
Paul Sijbesma