Via dit persbericht vragen wij graag uw aandacht voor de #AllTogetherChallenge rondom de internationale Coming Out Day – 11 oktober 2021, een initiatief van de Alliantie Gelijkspelen 4.0 (John Blankenstein Foundation, NOC*NSF, KNVB en KNHB) in samenwerking met de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Pure Energie Eredivisie Vrouwen, Eredivisie Zaalvoetbal Mannen, Eredivisie Zaalvoetbal Vrouwen, VVCS, CBV en ESPN. Wij maken ons sterk voor de boodschap dat iedereen welkom is, zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden.

In het speelweekend rondom 15 oktober 2021 zullen er diverse acties plaatsvinden in de voetbalwereld:

  • De aanvoerders van alle teams spelen met de speciale ‘#OneLove’ aanvoerdersband. #OneLove is de campagne voor verbinding en is onderdeel van het gezamenlijke aanvalsplan tegen discriminatie, ‘Ons voetbal is van iedereen’.
  • Alle coaches en (assistent) scheidsrechters dragen een regenboogspeldje.
  • ESPN laat de regenboog terugkomen in de microfoons, speldjes en tv-uitingen
  • Bij alle thuisspelende clubs wapperen regenbooghoekvlaggen
  • Telstar en FC Volendam zetten een wereldprimeur neer in het kader van de #AllTogetherChallenge. Beide teams spelen de ‘Vissersderby’ in een speciaal ontworpen regenboogtenue. Nooit eerder pasten zowel de thuis- als uitspelende club in een officieel duel hun tenue aan voor dit thema

Ook het amateurvoetbal en alle andere sporten doen mee! Sportbonden en clubs zullen hun leden rondom Coming Out Day oproepen om een regenboogband of ander regenboogitem te dragen tijdens hun sportwedstrijden. De band is te bestellen via www.alltogether-challenge.nl. Opbrengsten komen ten goede aan de John Blankenstein Foundation.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Voor informatie over de #AllTogetherChallenge:
Rowin Bouwmeester namens SportsGen – 0628398687 of r.bouwmeester@sportsgen.nl

Voor informatie over de Alliantie Gelijkspelen:
Karin Blankenstein namens de John Blankenstein Foundation – 0651452320 of karinblankenstein@johnblankensteinfoundation.nl