Voetbal is meer dan een sport, zeker tijdens grote toernooien. Ons voetbal verbindt mensen, ook mensen die elkaar niet kennen, die elkaars taal niet spreken of elkaars cultuur niet kennen.

De bal moet nog gaan rollen op het EK, de Olympische Spelen en het EK Futsal. En toch zijn wij al hartstikke trots op jullie. Al tientallen jaren laten jullie namelijk iedereen zien hoe het moet. Dat ras, geloof, afkomst en seksuele geaardheid geen rol spelen. Dat het alleen gaat om wat je kunt en wat je doet.

Jullie laten al generaties lang zien wat overal vanzelsprekend zou moeten zijn. Jullie laten zien dat diversiteit ons sterker maakt, zelfs toen het woord diversiteit nog nooit werd gebruikt.

Gezamenlijk gaan jullie voor de winst. En iedereen is welkom om dat mee te beleven. Dankzij jullie is iedereen één. Zo zou het overal moeten zijn.

Niet alleen op het hoogste niveau, maar op elk niveau en op elk veld. En ook buiten het voetbal.

Bij jullie gaat het om onze gezamenlijke grote liefde: voetbal. Voor jullie telt slechts één kleur: Oranje.

one-love-voetbal-is-van-iedereen

Carlo Boszhard, John Williams, Soufiane Touzani, Johnny de Mol, Najib Amhali, Arie Boomsma, John van den Heuvel, Rico Verhoeven, Jörgen Raymann, Fresia Cousifio Arias, Ajouad El Miloudi, Jan Joost van Gangelen, Coen Swijnenberg & Sander Lantinga, Barbara Barend, Frits Barend, Wytse van der Goot, Anne Frank Stichting, John Blankenstein Foundation, Stichting Geef Racisme de rode kaart, Commissie Mijnals, ADO Den Haag, Ajax, Almere City FC, AZ, De Graafschap, Excelsior Rotterdam, FC Den Bosch, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, FC Groningen, FC Twente, FC Utrecht, FC Volendam, Feyenoord, Fortuna Sittard, Go Ahead Eagles, Helmond Sport, Heracles Almelo, MVV Maastricht, NAC Breda, N.E.C., PEC Zwolle, PSV, se Heerenveen, RKC Waalwijk, Roda JC Kerkrade, SC Cambuur, Sparta Rott erdam, Telstar, TOP Oss, Vitesse, VVV-Venlo, Willem Il, Het Supporterscollectief, Nederlandse Sport Pers, Eredivisie Media & Marketing (ESPN), BAV, COVS, VVON, CVTD, COH, VVCS, FBO, Pure Energie Eredivisie Vrouwen, Keuken Kampioen Divisie, Eredivisie CV en KNVB

Niet iedereen die dit onderschrijft staat hier vermeld. iedereen die deze brief wil delen kan dat doen via:

onsvoetbalisvaniedereen.nl