De Amsterdamse korfbalclub Swift heeft als allereerste korfbalclub in Nederland een workshop van de John Blankenstein Foundation gehad. De junioren A1 en A2 kregen samen met hun trainers op woensdagavond 2 september een workshop voorgeschoteld onder leiding van Thijs de Greeff en Casper Boom.

In een levendige workshop werd er met elkaar het gesprek aangegaan aan de hand van eigen verhalen van Thijs en Casper, klein stukje theorie en kennisoverdracht, interactieve werkvormen en stellingen waarbij centraal stond dat een ieder zijn of haar mening mocht geven, zo lang er maar uitgelegd werd waarom men iets vond.

Als afsluiting van de workshop werd er nog een kleine quiz gespeeld, waarbij aanvoerder Jonathan de slimste en snelste speler bleek. Hij kreeg als prijs een mooie aanvoerdersband in regenboogkleuren. Uiteraard hoop de JBF dat deze band met veel trots gedragen zal worden!

De jeugdspelers van Swift toonden zich een enthousiaste en open groep, waar acceptatie van mensen die ‘ anders’  zijn hoog in het vaandel staat.

De workshop werd afgesloten met een heerlijke pastamaaltijd en vervolgens heeft Casper Boom eenmalig de korfbaltraining gegeven.