https://www.alliantiegelijkspelen.nl/

De Alliantie Gelijkspelen

(AG4.0) is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties om acceptatie van LHBTI+ personen in de sport te bevorderen.

Naast de John Blankenstein Foundation zijn voetbalbond KNVB, hockeybond KNHB en  sportkoepel NOC*NSF de andere partners in de Alliantie Gelijkspelen.

De alliantie komt voort uit de emancipatienota ‘Gewoon homo zijn’ (2008-2011) en wordt ondersteund door de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

In november 2018 is in het stadion van ADO Den Haag de startconferentie gegeven voor de Alliantie Gelijkspelen 4.0. Meerdere kopstukken uit de sportwereld woonden de bijeenkomst in Den Haag bij, onder wie KNVB-voorzitter Michael van Praag, oud-hockeyster Kim Lammers, Martin van Geel (destijds technisch directeur van Feyenoord), turner Jeffrey Wammes, KNHB-directeur Erik Gerritsen tot spelersmakelaar Rob Jansen.

De doelstelling voor 2028 is helder: volledige acceptatie van LHBTI’ers in de sport. Kunnen we dat met z’n allen waarmaken? Wij denken van wel!

VIDEO: Wij streven ernaar om de sportwereld te ondersteunen met actuele kennis en kunde voor het ontwikkelen van inclusief beleid. Er is al veel over de LHBTI+ gemeenschap in de sport gesproken en gezegd. Wij vinden het belangrijk(er) om de experts zelf aan het woord te laten:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer